Recepty

Luxusní ořechové řezy: 2 skvělé recepty

Luxusní ořechové řezy: 2 skvělé recepty

Ořechy jsou ingredience, která dodá řezům lahodnou chuť. Můžete si připravit luxusní ořechové řezy. Přinášíme vám inspiraci na luxusní ořechové řezy.

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Suroviny pro přípravu korpusu:

  • 6 bílků
  • 70g hladké mouky
  • 250g změklého másla
  • 250g mletých vlašských ořechů
  • 250g moučkového cukru

Suroviny pro přípravu žloutkové polevy:

  • 6 žloutků
  • 240g moučkového cukru

Postup přípravy korpusu:

Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Moučkový cukr utřete s máslem do husté pěny. Do té přidejte ořechy smíchané s hladkou moukou. Opatrně vmíchejte sníh z bílků.

Vzniklou směs rozprostřete na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečte při teplotě 180ºC 15 – 20minut. Nechte vychladnout. Na vychladlý korpus rozetřete žloutkovou polevu připravenou třením žloutků a moučkového cukru. Nechte zaschnout.

Ořechové řezy s vanilkovým krémem

Suroviny pro přípravu korpusu:

  • 5 vajec
  • 150g cukru krupice
  • 200g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 200ml mléka
  • 200ml oleje
  • 10 lžic mletých ořechů

Postup přípravy korpusu:

Vejce a cukru vyšlehejte do pěny. Do té vmíchejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, mleté ořechy, mléko a olej. Všechny ingredience řádně promíchejte. Vzniklé těsto nalijete na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečete na 180ºC, až bude těsto růžové. Necháte vychladnout a opatrně prokrojíte na dvě poloviny.

Suroviny pro přípravu krému:

  • 2 vanilkové pudinkové prášky
  • 4 lžíce Gustinu nebo polohrubé mouky
  • 1 litr mléka
  • 6 lžic cukru krupice
  • mascarpone

Postup přípravy krému:

Pudinky, cukr a Gustin nebo mouku promíchejte ve studeném mléce a za stálého míchání uvařte pudink. Nechejte vychladnout a vmíchejte do něj mascarpone. Polovinu krému rozetřete na rozkrojený korpus, přiklopte druhou částí korpusu a rozetřete druhou část krému. Na horní krém nasypejte pomleté ořechy. Řezy dejte, před podáváním, na chvíli vychladit do lednice.