Ořechy jsou ingredience, která dodá řezům lahodnou chuť. Můžete si připravit luxusní ořechové řezy. Přinášíme vám inspiraci na luxusní ořechové řezy.
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Suroviny pro přípravu korpusu:
- 6 bílků
- 70g hladké mouky
- 250g změklého másla
- 250g mletých vlašských ořechů
- 250g moučkového cukru
Suroviny pro přípravu žloutkové polevy:
- 6 žloutků
- 240g moučkového cukru
Postup přípravy korpusu:
Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Moučkový cukr utřete s máslem do husté pěny. Do té přidejte ořechy smíchané s hladkou moukou. Opatrně vmíchejte sníh z bílků.
Vzniklou směs rozprostřete na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečte při teplotě 180ºC 15 – 20minut. Nechte vychladnout. Na vychladlý korpus rozetřete žloutkovou polevu připravenou třením žloutků a moučkového cukru. Nechte zaschnout.
Ořechové řezy s vanilkovým krémem
Suroviny pro přípravu korpusu:
- 5 vajec
- 150g cukru krupice
- 200g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 200ml mléka
- 200ml oleje
- 10 lžic mletých ořechů
Postup přípravy korpusu:
Vejce a cukru vyšlehejte do pěny. Do té vmíchejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, mleté ořechy, mléko a olej. Všechny ingredience řádně promíchejte. Vzniklé těsto nalijete na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečete na 180ºC, až bude těsto růžové. Necháte vychladnout a opatrně prokrojíte na dvě poloviny.
Suroviny pro přípravu krému:
- 2 vanilkové pudinkové prášky
- 4 lžíce Gustinu nebo polohrubé mouky
- 1 litr mléka
- 6 lžic cukru krupice
- mascarpone
Postup přípravy krému:
Pudinky, cukr a Gustin nebo mouku promíchejte ve studeném mléce a za stálého míchání uvařte pudink. Nechejte vychladnout a vmíchejte do něj mascarpone. Polovinu krému rozetřete na rozkrojený korpus, přiklopte druhou částí korpusu a rozetřete druhou část krému. Na horní krém nasypejte pomleté ořechy. Řezy dejte, před podáváním, na chvíli vychladit do lednice.