Chcete-li potěšit svoje blízké nebo návštěvu něčím sladkým, ale nechce se vám péci, pak jsou jasnou volbou dezerty do kelímku. Pro jejich přípravu vám postačí několik málo ingrediencí a můžete si je připravit den předem nebo ještě téže den a nechat je v lednici vychladit. Výroba dezertů do kelímku není nijak náročná finančně ani časově. Jsou hotové za půl hodiny a pochutná si na nich každý.
Základní ingredience
Piškotové těsto nahradí sušenky – máslové, BE-BE, karamelové, piškoty klasické nebo cukrářské. Záleží jen na vaší chuti.
Základní ingredience pro náplně:
- tvaroh, mascarpone, ricotta
- smetana na šlehání 33%
- moučkový cukr dle chuti
- uvařený pudink
- ovoce nebo kousky čokolády na dozdobení
Míša do kelímku
Suroviny pro přípravu:
- sušenky
- tvaroh
- smetana na šlehání
- moučkový cukr
- čokoláda
- máslo
- mléko
Postup přípravy:
Na dno kelímku rozlámejte sušenky. V misce ušlehejte smetanu, vmíchejte do ní tvaroh a moučkový cukr dle chuti a navrstvěte na sušenky. Ve vodní lázni rozpusťte máslo s čokoládou. Pokud je směs hodně hustá, přidejte trochu mléka. Čokoládu nalijte na tvarohovou náplň. Nechte v lednici alespoň na hodinu vychladnout.
Tiramisu do kelímku
Suroviny pro přípravu:
- kelímek mascarpone
- smetana na šlehání
- cukrářské piškoty
- moučkový cukr
- 150 ml silné kávy
- kakao holandské
Postup přípravy:
Piškoty rozpulte, namočte do kávy a dejte na dno kelímku. Smetanu vyšlehejte, přidejte mascarpone a moučkový cukr a dobře promíchejte. Navrstvěte na piškoty. Dejte další vrstvu piškotů a na ní opět směs mascarpone a smetany. Vršek jemně poprašte kakaem. Nechte v lednici alespoň hodinu vychladit.
Pudinkový dezert s ovocem
Suroviny pro přípravu:
- pudinkový prášek s vanilkovou příchutí
- mléko
- moučkový cukr
- dětské piškoty
- ovoce
Postup přípravy:
Na dno kelímku dejte dětské piškoty. Uvařte pudink a nalijte jej na piškoty. Vršek ozdobte rozmačkaným ovocem. Můžete použít i šlehačku ve spreji.