Potěšte svoji rodinu, své blízké nebo přátele vynikajícími řezy na plech. Přinášíme vám inspiraci. Recepty nejsou nijak náročné a zvládne je i začátečník. Pro jejich přípravu nejsou potřeba ani žádné speciální suroviny. Všechny jsou dobře dostupné.
Míša řezy
Základ těchto lahodných řezů představuje těsto, na které je navrstvená tvarohová náplň. Ta je politá čokoládou.
Suroviny pro přípravu těsta na klasických plech:
- 5 vajec
- 5 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce oleje
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- kakao – pokud chcete piškot hnědý
Postup přípravy:
Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky utřete s cukrem. Přidejte olej, prosátou mouku s práškem do pečiva a řádně promíchejte. Na závěr vmíchejte kakao. Vlijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte na 150ºC asi 15 – 20 minut.
Suroviny pro přípravu krému:
- tučný tvaroh
- smetana na šlehání 33%
- moučkový cukr dle chuti
Postup přípravy:
Vyšlehejte smetanu. Vmíchejte do ní moučkový cukr a tvaroh. Vzniklou směs naneste na vychladlou buchtu.
Suroviny pro přípravu kakaové polevy:
- čokoláda na vaření
- 100g másla
- 2 lžíce mléka
Postup přípravy:
Ve vodní lázni rozpusťte máslo s čokoládou, přilijte mléko a vytvořte kompaktní směs. Tu opatrně naneste na tvarohový krém. Dejte do lednice vychladnout.
Kokosové řezy
Základ představuje piškot, který zdobí krusta z kokosu a cukru. Smetana dodá buchtě vláčnou konzistenci. Spojení smetany a kokosu je velmi lahodné.
Suroviny pro přípravu těsta:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- cukr krupice dle chuti
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 2 vejce
- mléko dle potřeby
- 1 prášek do pečiva
Postup přípravy:
Všechny suroviny smíchejte a vzniklou směs nalijte na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Vršek buchty posypejte směsí připravenou z 1/2 hrnku cukru krystalu a 3/4 hrnku kokosu a pečte. Ještě teplý moučník polijte 33% smetanou na šlehání. Necheje vychladnout.